Baranka Igeblogja

Mi a különbség Bibliaolvasás és tanulmányozás között? Nyilván utóbbi részletesebb elmélyülést jelent - amire szükségünk is volna - ám mindennapi gyakorlatunkban azonban nem feltétlenül jelenik meg. Így volt ez velem évekig. Használtam egy Bibliaolvasó vezérfonalat, mindennap két vagy több Igeszakaszt elolvasva, imádkozva, majd továbblendülve a napban. A mindennapok szürkeségében nem bomlott ki igazán az Igék értelme, s volt, hogy tíz perccel később, munkába rohanva már nem is emlékeztem mit is olvastam. Ez különböző okok következtében megváltozott, a Biblia tanulmányozása új értelmet nyert számomra. A mindennapok során bepillantást nyerhetsz abba itt a blogon, hogy hogyan is történik ez nálam azóta. Szívesen fogadok bármilyen tanácsot kritikát hozzászólást.

Következő szakasz

Következő elolvasandó szakasz: Márk 13. fejezet
Márk Evangéliumának tanulmányozását John Stott Márk Evangélium tanulmánya alapján folytatom. Igeszakaszokhoz kérdések és gondolkodni valók tartoznak. A vastag betűvel szedett kérdésekre próbálj meg egyénileg válaszolni mielőtt elolvasod az én válaszaimat.

A király útja I. - Márk 10.(1-13)

2012.03.27. 20:39 Baranka

Egyedül vagy ketten valakivel készíts egy listát arról milyen módokon akarnak az emberek azonnal mindent megszerezni. Hogyan befolyásol minket ez abba az irányba hogy rossz döntéseket hozzunk?

 Márk 9. és 10. fejezete arról szól, hogy mit jelent Jézust követni. Jézus három alkalommal jelzi előre halálát Mk8.31;9.31;10.32-34. Tanítványnak lenni azt jelenti, hogy elfogadjuk azt a szolgálattal és áldozattal terhes utat amit Jézus mutatott meg a kereszten. Jézus azt ígéri, hgoy azok, akik követik Őt megmentik életüket, viszont meg kell tagadniuk önmagukat és életüket a szolgálat érdekében.

Olvassuk el Márk evangéliuma 10. fejezet első 12 versét

Most nem fogom idemásolni a következő linken megtalálható : http://www.kereszteny.hu/biblia/showchapter.php?reftrans=2&abbook=Mk&numch=10

A farizeusok vitával próbálnak fogást találni Jézuson. Egyes zsidók Jézus korában úgy vélték, hogy a válás csak házasságtörés következtében megengedett. Mások szerint a férfi saját tetszése szerint is elválhat feleségétől.

Nézzük meg a 2-5 verseket. Milyen érvet használ Jézus?

Mózes, szívük keménysége miatt engedte meg a válást.

Nézzük meg a 6-9 verseket. Mi Isten célja a szexualitással?

Az Isten a férfit és a nőt egymásnak teremtette, egymás örömére. Egy testté lesznek a szexualitásban. Miután elhagyták szüleiket és egymással élnek. Ezt Isten kötötte egybe ember ne válassza el. Ezzel gyakorlatilag a válás ellen szól. Illetve feltétlenül a szexuális élet egyetlen emberhez való kötéséről!!!

Hogyan illeszkedik Jézus válásról való tanítása abba amit Jézus a keresztről mond?

A házasság, a házastárs teljes elfogadása és testi lelki egység áldozatot és önfeladást is igényel. Szolgálni egymásnak, segíteni egymást, áldozatokat hozni a másikért.

 

Továbbgondolandó:

Milyen érveket mutat a Biblia a válás mellett? Olvasd meg a következőket: Máté5.32; Máté19.8-9; 1 Korinthus 7.12-15 Vajon miért nincsenek ezek a kivételek Márk Evangéliumában említve?

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baranka.blog.hu/api/trackback/id/tr194344434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása